Arbeidsrecht

Arbeidsrecht
Arbeid is voor werkgever en werknemer erg belangrijk. Het is een bron van inkomsten en geeft je onder andere ontplooiingsmogelijkheden. Daar wil je zorgvuldig mee omgaan.
Het arbeidsrecht gaat over regels die gelden binnen een dienstverband. Deze regels zijn complex en veranderen regelmatig. Hierdoor is arbeidsrecht een echt specialisme geworden. Door studie, ervaring en de vele contacten is mijn kennis up to date.

Bijstaan werkgever
Werkgevers kunnen veel zaken met hun werknemers afspreken via bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst of een werknemershandboek. Daarnaast hebben de wet en eventueel de cao ook nog invloed op de arbeidsrelatie.
Door mijn up to date kennis denk ik pro-actief mee met jouw bedrijf. Hierdoor kun jij inspelen op de veranderingen en voorkom je eventuele problemen in de toekomst. Ik kan tips geven met betrekking tot wijzigingen in het arbeidsrecht en adviseren op het gebied van de arbeidsvoorwaarden en bij reorganisaties.

Komt het tot een conflict dan sta ik jou als werkgever bij door met je mee te denken en te adviseren over de te nemen stappen.
Als het kan blijf ik op de achtergrond, want dat is voor alle partijen het meest plezierig. Als het nodig is kom ik zichtbaar in beeld.

Bijstaan werknemer
Het kan iedere werknemer overkomen: een arbeidsconflict. Het klikt niet meer met je werkgever of je dreigt boventallig te worden door een reorganisatie. Een (dreigend) ontslag kan een grote impact hebben. Ik kan je een steun in de rug geven door je stukken te controleren en eventueel als gesprekspartner op te treden richting de werkgever. Dit helpt om de onzekerheid weg te nemen. Wanneer je weet dat het goed is, kun je de periode afsluiten en je energie steken in de nieuwe weg die voor je ligt.